4 gode råd til at styre dit forbrug

Elsker du at købe ting, og føler du at det har taget overhånd? Hvis du har en stor købetrang, kan dit forbrug hurtigt løbe løbsk. I denne artikel får du 4 gode råd til, hvad du kan gøre for at sætte en begrænsning eller en stopper for dit forbrug. I samarbejde med kviklanet.dk – lån penge betal senere

Hold et skarpt øje med din økonomi

Det handler i høj grad om at have et godt tag på din økonomi, hvis du er lidt for glad for at købe ting. Ved løbende at holde øje med din konto undgår du, at du køber noget, som du ikke har råd til. Log ind på din netbank dagligt og dan dig et overblik over din økonomi.

Del din økonomi op

Næste skridt handler om, at du skal lave et budget og dele din økonomi op. Sæt et maksimum for, hvor meget du må bruge på mad, materialistiske genstande og så videre. Hvis du har svært ved at styre pengene på dit kort, kan du bruge kuvertmetoden, hvor du hæver de penge, du må bruge. Den vil være nemmest at bruge i forbindelse med dit madbudget, da mange danskere i dag handler på internettet. Her kan du i stedet have flere konti. Dine overskydende penge kan du gemme væk på en konto, hvor du ikke har et kort tilknyttet.

Tænk dig om før du køber

Hvis du keder dig, er det let at blive fristet af at kigge på ting. For at undgå impulskøb kan du give dig selv en tænkepause på 24 eller 48 timer. Rigtig mange køber ting, fordi at de i øjeblikket gerne vil have dem. Når der er gået en dag eller to, fortryder man måske, at man har købt det.

Tal med andre om dit problem

Et af de bedste råd er at tale med andre om dit forbrug. Her får du også en mulighed for at forpligte dig, fordi at andre personer nu vil have et kendskab til din økonomi. Måske har nogle af dine bekendte det samme problem som dig. Ved at tale om tingene kan I sammen hjælpe hinanden.

Bliver du fristet af kviklån?

Hvis du har et problem med dit forbrug og mangler penge på kontoen sidst på måneden, kan det være nemt at lade sig friste af et af de mange kviklån. Hvis du lidt for nemt får lyst til at tage et kviklån for at købe det, du går og drømmer om, kan du med fordel benytte rådene i denne artikel. At tage et kviklån er i dag rigtig nemt, fordi at ansøgningen foregår online. Svartiden er hurtig, og det samme er udbetalingen. Det kan derfor på mange måder sammenlignes med det at købe ting online. Det er let at blive fristet af, og derfor skal du sætte nogle klare grænser for dig selv. Ellers er det nemt at havne i en situation, hvor du har fået taget for mange kviklån, der skal betales tilbage på samme tid. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse.