Barnedåb-gaver, etikette og historie forklaret

Der findes to typer af ceremonier; religiøse og ikke-religiøse. Uanset hvilket type er valgt, det gennemgående tema i hele er kærlighed og omkring barnet med familie og venner for at fejre barnets fødsel og liv videre.

Religiøse ceremonier:

En barnedåb er barnets første indledning til den religiøse tro. På en katolsk barnedåb, forældre gør deres erklæringer, barnet er døbt med vievand og et tændt stearinlys repræsenterer Jesus som lys i verden, der gives til forældre og faddere. Præsten kan spørge forældre til at deltage i forberedelse klasser fuldt ud at forstå betydningen af en dåb. Katolske Barnedåb holdes ofte som en særskilt tjeneste for en eller flere underordnede, uden salmer og varer ca. 30 minutter.

I en kirke i England dåb, barnedåb finder sted inden for de vigtigste søndag gudstjeneste og barnet er taget til den skrifttype, drysses med vievand, og faddere og forældre lover Gud de vil opdrage barnet i den kristne tro.

Hvis du beslutter at gå til en barnedåb, du har brug at tale med sognepræst på din lokale kirke. De vil forklare servicen, og kan stille spørgsmål om din egen tro, og at af gudforældre. Du vil derefter kunne bestille en dato.

Sekulære (ikke-religiøse) ceremonier:

Der er en række ikke-religiøse fester at vælge imellem, herunder en Baby navngivning ceremoni, velkomst eller Thanksgiving. Disse indstillinger er fri for enhver forpligtelse til den kristne tro. En britisk humanistiske sammenslutning ceremoni kan finde sted hvor som helst du indkvartering. En uddannet, licenseret celebrant vil hjælpe dig med at skabe en unik og personlig lejlighed. De kan levere skabeloner til ceremonier, som du kan tilpasse til din egen situation, og de kan foreslå aflæsninger, poesi eller musik. Du kan medtage bidrag fra familie/venner og afslutte det hele ud med te eller buffet. Disse ceremonier sidste i gennemsnit 20 minutter.

Barnedåb er generelt holdes inden for de første år af et barns liv, selv om nogle forældre vente til barnet er lidt ældre.

Generelt, fotografering er velkommen under alle typer af ceremonier, men det kan være værd at checke med den person, der præsiderer først som menigheden eller indsamling forventes at blive inviteret til at fotografere børn, familie og faddere på bestemte punkter under de ceremoni. Selvfølgelig kan der også være fotografier før og efter.

Barnet vil normalt være klædt i en særlig barnedåb outfit/kjole eller familie arvestykke beklædningsgenstand. Kvinder forventes at klæde smart – hatte er ikke nødvendigt, og for mænd, dragter eller smart skjorte og bukser. Bånd er ofte ikke en nødvendighed, navnlig for sommeren ceremonier om hvis du er far eller gudfader, du ville forventes at klæde sig i en dragt.

Normalt efter ceremonien buffet eller te afholdes på den forældres hus. Barnet bliver vist til alle familie og venner, og dåb gaver er generelt præsenteret til barnet. Efter buffet, officielle kagen kan skæres, og på dette tidspunkt, nogle mennesker vælger at plante et træ eller dedikere en plante, som vil vokse med barnet.

Rolle af gudforældre:

Der er normalt tre faddere – to af samme køn som barnet. Rollen som fadder kommer fra de dage, da konverterer i den tidlige kristne kirke var som regel voksne hvis forældre ikke var kristne. Faddere rolle var at give Christian mentor for at hjælpe dem gennem livet. Mennesker også linke fadder rolle med at blive ‘værge’ bør barnet nogensinde blive forældreløse. Men dette skulle være skrevet ind i et testamente med tilladelse fra gudforældre selv. Ikke-religiøse deltagere engagere normalt en mentor, der vil våge over barnet og styre dem gennem livet med hjælp, omsorg og rådgivning. Generelt er faddere udvalgt for deres kristne tro men også fordi de er meget nære venner af forældre eller familiemedlemmer. Faddere eller værger bør være mennesker, der vil være omkring at tilbyde støtte til barnet hvis det er nødvendigt.

Barnedåb gaver:

Mange mennesker foretrækker en traditionel gaveidé til en barnedåb som tin, sølv eller Kina; disse er store gaver til barn til skat. En anden god idé er at give et foto album eller keepsake boks for at gemme kostbar minder af barnets særlige dag. For religiøse ceremonier er det almindeligt, at en silver cross og kæde eller en bibel skal forelægges for barnet. Individualiseret gaver også gøre meget rart ideer til denne lejlighed, for eksempel et print, indrammet navn eller en personlig barnedåb plade eller krus, eller måske en indgraveret rådsherrerne eller manchetknapper for en dreng.

4 thoughts on “Barnedåb-gaver, etikette og historie forklaret”

Leave a Reply

Your email address will not be published.